Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.11.2017 19:35 - за боклуците на демокрацията
Автор: zdravkoandronov Категория: Поезия   
Прочетен: 206 Коментари: 0 Гласове:
0



                  За боклуците на демокрацията

 

 Боклуци винаги е имало и ще има.И боклукчии – също така.От векове са се трупали те-като археологиче- ски спомен за човечеството. Та нали изпод техните останки намериха съкровищата на Троя,саркофага на Тутанкамон,златните маски на Агамемнон ,на тракийския царТерес, панагюрското съкровище и пр. и пр.Не за това ми е думата.Да не отиваме толкова далече.Достатъчно е да се разровим из боклуците от наши дни.

Няма смисъл да си припомняме за приказка-та”Сливи за смет”.Нито за Пепеляшка.И сега се случват интересни истории около боклука.И сега можем да повторим мъдрите приказки на римския император към сина му,който печелел от продажбата на урина ,ползвана по това време за пране на тогите на знатните патриции.

 :-Синко , парите не миришат.”- Казал стария ветеран.

    Това много добре го разбраха нашите родни тарикати още в зората на демокрацията . ..Достатъчно е да споменем само за Румен Гайтан-ски- Вълка.Нали той с пари от градската смет построи първия в страната мол?Ще споменем само още един от висшата класа- бившият комсомолски активист Николай Банев,който източи активите на цял завод за скрап и го обяви във фалит,но това не му пречи да се вози на „Майбах” и да кани на свое празненство такъв певец от световна величина  като Джо Кокър.

         Даже и за средната клас„специалисти”мисля,че

 доста мастило се изписа.То не бяха бронзови бюстове , железни релси,кабели от електропроводи с високонапрежение,решетките от канализацията и пр.До такава степен се овълчиха ,че лягали пред багера,който се опитвал да спаси подземните кабели на Далекосъобщенията.

-Аман- казали на багериста !-Бате , ти ни посягаш на хляба!

  И за металотърсачите по плажовете и по иманярските могили е писано доста.

      За дребните „ревизори” на боклук ми е думата.И там е настъпило разслонение.Разните вехтошарски торби и чували вече не донасят достатъчно рентабилни доходи.

Пък и нищо чудно.Векът на техниката си каза думата.Вече честичко покрай контейнерите минават на редовен рейд велосипедисти.Даже не винаги спират.Пътьом надничат със зорко око и оглеждат плячката критично.Разни дрехи втора ръка –парцалки вече дори и не ги поглеждат.Явно селекция правят хората.Нещо „по-така” искат.

     Любопитно местенце –наблюдателен пункт на пъпа на града.Там , на площадчето се събират пет улици.И от немай-къде фирмата „Титан” е изтъпа-нила четирите си ламаринени контейнери на пресечката ,която води към главната улица.До будката за вестници е отличен наблюдателен пункт.Наблизо до него е седнал новият тип боклукчия.Е, пак си е мърляв ,но е 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zdravkoandronov
Категория: Поезия
Прочетен: 153360
Постинги: 256
Коментари: 31
Гласове: 98
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930