Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.11.2017 21:03 - капитан джоунс-бледата луна
Автор: zdravkoandronov Категория: Поезия   
Прочетен: 362 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 17.11.2017 21:44


  

                              Клошарска диверсия

 

  -Леле,диверсия !Нападнати сме!Оле ,Божичко!Подпалиха ни!Ах ,какъв пушек само!Ще се издушим!Бързо !Отворете прозор-ците на кухнята!-се дочухтревожнитевъзклицания на санитарките.Те току се канеха да раздават храната на болните за закуск.Миризмата на изгоряла леш лъхна и по коридора.Докато се разсее пушека ,надойдоха и сестрите.Те побързаха да успокоятдуховете.  Явно ,че знаеха нещо ,защото се споглеждаха една-друга.Старшият лекар отначало не можеше да си обясни нищо.

  - Откъде извираше проклетият пушек?Не ,не беше от комина.

Вън от сградата –нищо тревожно.Гецата ,градинаря,оглеждаше тревната площ  на неугледния парк Но не!Не беше горил падналата шума от дръвчетата..И от ъгъла ,зад който се събираха пушачите нямаше димящи угарки.Никъде-нищо!!А презсутрешния полумрак пушекът облизваше стените на стария павилион и нахлуваше през пролуките на прозорците в кухненския бокс. Оказа се , обаче , че  най-гъст дим излизаше направо от пода.Там ,където беше решетката ,над канала за стичане на отмивните води.Старшият лекар се престраши и извади с една кука тази решетка.Да ,точно отдолу , изпод пода на кухнята извираше смрадливия пушек.Избени помещения  под сградата нямаше.Но кой знае защо ,някогашните архитекти бяха  оставилипразнина между земята и пода.Знаехме , че там е свърталище на  бездомни котки и кучета- помияри.Но сега се оказа ,че компания им прави някакъв клошар. Запалил си огънче да се постопли ,човечецът.И отдушник си намерил.-отворът на нашия канал.Развалихме му убежището .Санитарите го погнаха оттам с заплашително размахани стирки .А сестрите се споглеждаха съучастни-чески.Имали са си едно наум.Клошарят се навъртал край вечерната смяна. Просел си по някой фас, пък и от артисала храна не се отказвал.Ама кой ,пък ,ще го проследи къде ще нощува?

Да би мирно седяло ,не би чудо видяло.!Ако не беше решил да подобри жизнения си статус с огъня от старите боклуци в мазето,,никой нищо нямаше да разбере.

 

 



Тагове:   помияри,   пушек,   леш,   угапки,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zdravkoandronov
Категория: Поезия
Прочетен: 153484
Постинги: 256
Коментари: 31
Гласове: 98
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930