Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.05.2016 12:44 - ПОДАРЪКЪТ НА ТЕЛЯКИНЯТА
Автор: zdravkoandronov Категория: Поезия   
Прочетен: 301 Коментари: 0 Гласове:
1



  

                                ПОДАРЪКЪТ НА ТЕЛЯКИНЯТА

    Не си спомняше докторът да е преглеждал тази пациентка.Май ,че бяха нахлули едно-

 временно няколко жени в кабинета и той им се беше скарал ,че не спазват ред- да влизат

една по една.Нещо  невинно трябва да е било-разсъждаваше той.Спомни си , обаче ,че имаше спор: кой е наред?. Обичайна картинка пред кабинета. Но той в това време преглеждаше някого на лекарската кушетка и шумът му пречеше. Тогава смъкна слушалката от ушите си и подвикна:.

    -Хей , млъквайте.!Нищо не мога да чуя заради вас.Това да не е” соб чикар”?

  Имаха в училище навремето един такъв пристанищен жаргон.Настанеше ли в клас хаос,бъркотия,някой да   изрече:”Това да не е соб чикар?” -За да въдвори ред!.Хлапашко тълкувание !Цветисти изрази-международен репертоар!

      И наистина , и в този случай настъпи ред , но някак си конфузно.Трите спорещи жени из-

 веднъж млъкнаха и викнаха:-Вай ,докторе!Запушиха си с ръка устите и заднешком се изнизаха през вратата, повтаряйки смаяни:-Вай, докторе!Вай,докторе!

     Болният ,когото преглеждаше му обясни  ,че в превод  турският израз е означавал  нещо като” вкарвам- изкарвам”.Тоест някаква двусмислица с вулгарен намек.Още тогава  лекарят побърза да се извини за недоразумението на жените пред вратата..Даже стана весело. Имаше закачка.Изглади се инцидентът.

       Но след два дни пристигна  в кабинета един мъж със строг израз.Пред него вървеше застаряваща едра жена с виновно изражение.Оказа се ,че  неговата жена се възмутила и изрекла някаква клетва по  адрес на лекаря.Тя не разбрала, че другите жени оправдали доктора и че  недоразумението още тогава е изгладено.Те се оказали негови защитнички и съобщили на мъжа й как тя незаслужено е проклела доктора.

 Сега разкаялата се” грешница” била доведена от мъжа си за да се извини на лекаря,че изтълкувала зле неволната му грешка .Уверяваше го ,че късно  разбрала как е изгладено недоразумението.

          -Аман заман,докторе!Прошка додах да искам от тебе !-Наведе се тя ,хвана му ръката

и я целуна. Ти- баща ,ти- майка!Грях беше!Прощавай!Подарък ти нося!От тоя плат да си направиш най – хубавата кесия .Ама жена ти да я ушие да не рече ,че аз,телякинята ,с нея

съм работила в банята.Всички ма критикуваха.Най – много мъжа ми.-Как можа- кай?

Бизим доктор- чок и доктор!

        




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zdravkoandronov
Категория: Поезия
Прочетен: 153540
Постинги: 256
Коментари: 31
Гласове: 98
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930